Tvarohové koblihy bez kynutí recept

Apetit Recepty moučníky

Suroviny na recept

olej
1 špetka sůl
2 ks vejce
1 lžíce rum
marmeláda
2 lžičky prášek do pečiva
275 g tvaroh
cukr moučka
2 lžíce vanilkový cukr
200 g hladká mouka

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve vyšleháme vajíčka s cukrem do pěny. Můžeme využít i elektrického šlehače či robota. Přidáme tvaroh a opět důkladně rozmícháme. Následně prosejeme mouku smíchanou s kypřicím práškem do pečiva. Vymísíme v těsto, bude stále lehce lepivější. Ruce si potřeme olejem a tvoříme kuličky velikosti pingpongového míčku, spíše ještě menší

  2. Mezitím si v menším hrnci rozehřejeme dostatečné množství oleje (cca 4 cm). Zda-li je dostatečně rozpálen, zjistíme vhozením kousku těsta, který by se měl ihned začít smažit a vyplavat na povrch

  3. Pokud je olej dostatečně rozpálen, vložíme opatrně první část koblížků tak, aby měl každý kolem sebe trochu místa, ihned lehce snížíme plamen, aby se koblížky nesmažily příliš rychle. Mohlo by se stát, že budou z vnější strany již příliš osmaženy, ale vevnitř nebudou hotovy

  4. Usmažené tvarohové koblížky dáváme po vyndání z oleje ihned na papírové ubrousky, aby se odsál přebytečný tuk. Můžeme ihned podávat, nejlépe s marmeládou, tvarohem a posypané moučkovým cukrem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!