Tvarohové koblihy bez kynutí recept
Apetit Recepty moučníkySuroviny na recept
- olej 1 špetka sůl 2 ks vejce 1 lžíce rum marmeláda 2 lžičky prášek do pečiva 275 g tvaroh cukr moučka 2 lžíce vanilkový cukr 200 g hladká mouka
Postup Tvarohové koblihy bez kynutí
Postup přípravy receptu
-
Nejprve vyšleháme vajíčka s cukrem do pěny. Můžeme využít i elektrického šlehače či robota. Přidáme tvaroh a opět důkladně rozmícháme. Následně prosejeme mouku smíchanou s kypřicím práškem do pečiva. Vymísíme v těsto, bude stále lehce lepivější. Ruce si potřeme olejem a tvoříme kuličky velikosti pingpongového míčku, spíše ještě menší
Mezitím si v menším hrnci rozehřejeme dostatečné množství oleje (cca 4 cm). Zda-li je dostatečně rozpálen, zjistíme vhozením kousku těsta, který by se měl ihned začít smažit a vyplavat na povrch
Pokud je olej dostatečně rozpálen, vložíme opatrně první část koblížků tak, aby měl každý kolem sebe trochu místa, ihned lehce snížíme plamen, aby se koblížky nesmažily příliš rychle. Mohlo by se stát, že budou z vnější strany již příliš osmaženy, ale vevnitř nebudou hotovy
Usmažené tvarohové koblížky dáváme po vyndání z oleje ihned na papírové ubrousky, aby se odsál přebytečný tuk. Můžeme ihned podávat, nejlépe s marmeládou, tvarohem a posypané moučkovým cukrem.