Česnekový kapr v aspiku recept
Apetit Recepty chuťovkySuroviny na recept
- 3 stroužky česnek olej sůl 4 porce kapr 6 plátků želatina 2 ks bobkový list 2 kuličky nové koření 1 lžíce vinný ocet 650 ml rybí vývar 10 kuliček celý černý pepř
Postup Česnekový kapr v aspiku
Postup přípravy receptu
-
Česnek oloupeme, prolisujeme a utřeme se solí. Menší porce očištěného kapra potřeme olejem a směsí česneku se solí. Zabalíme do alobalu a necháme alespoň 3 hodiny rozležet v chladu
Nálev: Do rybího vývaru vložíme všechno koření, vinný ocet, přivedeme k varu a 10 minut povaříme. Potom var zmírníme a vložíme do něho porce kapra. Jakmile je ryba měkká, vyjmeme ji a odložíme stranou. Nálev přecedíme a necháme zcela vychladnout
Želatinu připravíme podle návodu na obalu z připraveného nálevu
Porce vychladlého kapra rozdělíme do misek, ozdobíme petrželkou, zalijeme želatinou a necháme ztuhnout
Kapra v aspiku podáváme s česnekovými dipy a bagetou.