Toast s česnekovým pestem a rajčaty recept

Apetit Recepty chuťovky

Suroviny na recept

2 - 3 stroužky česnek
olej
sůl
kapary
150 g anglická slanina
1 hrst čerstvá bazalka
100 ml panenský olivový olej
1 hrst čerstvá petrželka
mletý černý pepř
4 - 5 ks cherry rajče
6 ks křepelčí vejce
1/2 balení bílý toastový chléb
2 hrstě medvědí česnek

Postup přípravy receptu

  1. Nejdříve si připravíme pesto. Medvědí česnek, bazalku a zelenou petrželku omyjeme, nasekáme nahrubo a vložíme do mixéru. Přidáme stroužky oloupaného česneku a kapary. Vše osolíme, opepříme a bylinkovou směs rozmixujeme za postupného přilévání olivového oleje dohladka. Cherry rajčata nakrájíme na malé kostičky a vmícháme i se šťávou do pesta. Vše podle potřeby dochutíme a necháme v chladu rozležet

  2. Toasty opečeme nasucho dozlatova. Plátky slaniny opečeme na malém množství oleje do křupava a z křepelčích vajec na výpeku připravíme volská oka. Opečené toasty potřeme pestem s rajčaty, poklademe slaninou a volským okem

  3. Toasty s česnekovým pestem, rajčaty, slaninou a vejci podáváme jako teplou chuťovku při posezení s přáteli.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!