Toast s česnekovým pestem a rajčaty recept
Apetit Recepty chuťovkySuroviny na recept
- 2 - 3 stroužky česnek olej sůl kapary 150 g anglická slanina 1 hrst čerstvá bazalka 100 ml panenský olivový olej 1 hrst čerstvá petrželka mletý černý pepř 4 - 5 ks cherry rajče 6 ks křepelčí vejce 1/2 balení bílý toastový chléb 2 hrstě medvědí česnek
Postup Toast s česnekovým pestem a rajčaty
Postup přípravy receptu
-
Nejdříve si připravíme pesto. Medvědí česnek, bazalku a zelenou petrželku omyjeme, nasekáme nahrubo a vložíme do mixéru. Přidáme stroužky oloupaného česneku a kapary. Vše osolíme, opepříme a bylinkovou směs rozmixujeme za postupného přilévání olivového oleje dohladka. Cherry rajčata nakrájíme na malé kostičky a vmícháme i se šťávou do pesta. Vše podle potřeby dochutíme a necháme v chladu rozležet
Toasty opečeme nasucho dozlatova. Plátky slaniny opečeme na malém množství oleje do křupava a z křepelčích vajec na výpeku připravíme volská oka. Opečené toasty potřeme pestem s rajčaty, poklademe slaninou a volským okem
Toasty s česnekovým pestem, rajčaty, slaninou a vejci podáváme jako teplou chuťovku při posezení s přáteli.