Kančí rangout s omáčkou z čokolády recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- sůl 1 ks cibule rozinky 1 ks mrkev jalovec bobkový list olivový olej 2 dl červené víno hořká čokoláda kakaový prášek piniové oříšky řapíkatý celer malinový ocet třtinový cukr kančí maso bílý chleba
Postup Kančí rangout s omáčkou z čokolády
Postup přípravy receptu
-
Kančí si naložíme den předem: nakrájíme maso, mrkev, cibuli a řapíkatý celer. Přidáme pár kuliček jalovce, bobkový list, pokapeme malinovým octem a zalijeme červeným vínem. Všechno promícháme v pekáčku, přikryjeme fólií a dáme uležet do lednice
Druhý den pekáček vyndáme a celou směs přecedíme do druhé nádoby. Dáme stranou maso a osolíme ho. V kastrůlku necháme rozehřát olivový olej a maso zprudka opečeme
Pak ho vyndáme do misky a orestujeme zeleninu, kterou zalijeme přecezenou marinádou. Nakonec vrátíme do hrnce zpátky maso. Promícháme, zakryjeme pokličkou, přivedeme k varu, pak var stáhneme na minimum a necháme dusit do měkka asi 1 - 1,5 hodiny
V druhé pánvičce ohřejeme cca 1 dcl malinového octa, přisypeme třtinový cukr a necháme ho rozpustit. Přidáme pár rozinek a zaprášíme kakaovým práškem. Tuto směs přidáme k masu a přisypeme ještě pár piniových oříšků. Stáhneme z plotny, přidáme nalámanou čokoládu a necháme ji rozpustit
Jako přílohu nakrájíme bílý chleba, pokapeme ho olivovým olejem a krátce opečeme na pánvičce
Kančí nandáme do hlubokého talíře a podáváme spolu s opečeným chlebem
Zdroj: iPrima.cz - Teď vaří šéf!