Zeleninový kuskus s olivami recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- sůl máslo 2 ks paprika 1/2 ks citron 250 g kuskus 2 lžíce olivový olej 50 balíčků zelené olivy 1 - 2 lžíce sojová omáčka 2 ks jarní cibulka 1/2 plechovky sterilovaná kukuřice 1/2 plechovky sterilovaný hrášek čerstvé bylinky 1 hrst čerstvé hřiby česneková sůl
Postup Zeleninový kuskus s olivami
Postup přípravy receptu
-
Kuskus připravíme podle návodu na obalu. Já většinou kuskus zalévám vroucí vodou, přidám k němu lžíci olivového oleje a trochu soli. Po 15 minutách, kdy jej přiklopíme pokličkou, je kuskus nasátý vodou a hotový
Mezitím si očistíme hříbky, nakrájíme na kousky a podusíme na másle
Sterilovanou zeleninu scedíme a necháme okapat. Použijeme půlku z každé větší plechovky. Sterilovanou zeleninu lze nahradit mraženou, tu ale před přípravou krátce povaříme, aby změkla. Papriku očistíme, omyjeme a nakrájíme na drobné kostičky, stejně tak cibulku. Z cibulky tentokrát nepoužíváme nať. Olivy scedíme a pokrájíme, Z citronu vymačkáme šťávu
Na pánvi rozehřejeme olivový olej s kouskem másla a nejprve osmahneme cibulku. Pak přidáme papriku a orestujeme. Vmícháme kukuřici, hrášek, olivy a nakonec hříbky. Zakápneme sladkou sojovou omáčkou. Když je zelenina hotová, vsypeme kuskus, okyselíme citronem a ještě krátce prohříváme. Mezitím dochutíme česnekovou solí a bylinkami podle chuti
Zeleninový kuskus s olivami rozdělíme do misek či talířků a podáváme jako hlavní chod. Takto upravený kuskus je dobrý teplý i studený.