Zeleninový kuskus s olivami recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

sůl
máslo
2 ks paprika
1/2 ks citron
250 g kuskus
2 lžíce olivový olej
50 balíčků zelené olivy
1 - 2 lžíce sojová omáčka
2 ks jarní cibulka
1/2 plechovky sterilovaná kukuřice
1/2 plechovky sterilovaný hrášek
čerstvé bylinky
1 hrst čerstvé hřiby
česneková sůl

Postup přípravy receptu

  1. Kuskus připravíme podle návodu na obalu. Já většinou kuskus zalévám vroucí vodou, přidám k němu lžíci olivového oleje a trochu soli. Po 15 minutách, kdy jej přiklopíme pokličkou, je kuskus nasátý vodou a hotový

  2. Mezitím si očistíme hříbky, nakrájíme na kousky a podusíme na másle

  3. Sterilovanou zeleninu scedíme a necháme okapat. Použijeme půlku z každé větší plechovky. Sterilovanou zeleninu lze nahradit mraženou, tu ale před přípravou krátce povaříme, aby změkla. Papriku očistíme, omyjeme a nakrájíme na drobné kostičky, stejně tak cibulku. Z cibulky tentokrát nepoužíváme nať. Olivy scedíme a pokrájíme, Z citronu vymačkáme šťávu

  4. Na pánvi rozehřejeme olivový olej s kouskem másla a nejprve osmahneme cibulku. Pak přidáme papriku a orestujeme. Vmícháme kukuřici, hrášek, olivy a nakonec hříbky. Zakápneme sladkou sojovou omáčkou. Když je zelenina hotová, vsypeme kuskus, okyselíme citronem a ještě krátce prohříváme. Mezitím dochutíme česnekovou solí a bylinkami podle chuti

  5. Zeleninový kuskus s olivami rozdělíme do misek či talířků a podáváme jako hlavní chod. Takto upravený kuskus je dobrý teplý i studený.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!