Kančí roláda plněná ořechovou nádivkou recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 2 ks vejce 100 g máslo 3 dl mléko 1 ks cibule 2 dl smetana 1 ks celer 1 ks cuketa 2 ks mrkev 1 ks lilek 50 g parmazán olivový olej 2 dl červené víno sůl, pepř 30 g hladká mouka 40 g vlašské ořechy 60 g rajský protlak čerstvé bylinky 80 g bílé pečivo 600 g kančí hřbet 1 kg hovězí kosti masité provázek, či alobal
Postup Kančí roláda plněná ořechovou nádivkou
Postup přípravy receptu
-
Kančí hřbet si očistíme, rozbalíme na tenký plát, lehce naklepeme, osolíme, opepříme a položíme na fresh fólii. Nakrájíme veku nebo starší pečivo na kostičky, přidáme rozemleté ořechy, žloutky, z bílků našlehaný sníh, smetanu a nasekané čerstvé bylinky. Nádivku osolíme a opepříme, lehce promícháme a namačkáme na maso. Poté plát masa s nádivkou stočíme jako roládu za pomoci fólie. Svážeme kolem dokola provázkem, popř. obalíme alobalem a patřičně stáhneme
Roládu pečeme přikrytou a podlitou vodou na 120 stupňů zhruba hodinu a půl, poté ji zkusíme propíchnout špejlí, dle potřeby dopékáme
Lilek, mrkev a cuketu si nakrájíme na tenké, asi 2mm plátky, připravíme si bešamel. Zpěníme máslo v hrnci, orestujeme na něm hladkou mouku, zalijeme mlékem. Přidáme sůl, pepř. Lehce provaříme do konzistence omáčky
Do pečící misky klademe vrstvy zeleniny, vždy každou vrstvu osolíme, opeříme, posypeme bylinkami, nastrouhaným parmazánem a přelijeme bešamelem. Opakujeme, až se nám miska zaplní ze 2/3. Vršek pokapeme olivovým olejem a dáme péct spolu s masem, dokud nám zelenina nezměkne a nezezlátne.