Květákový koláč se sýrem recept

Apetit Recepty chuťovky

Suroviny na recept

1 lžíce olej
sůl
3 - 4 ks vejce
1 lžíce máslo
2 ks rajče
čerstvá bazalka
100 g sýr mozzarella
mletý černý pepř
1 balíček listové těsto v plátu
1 ks menší květák
5 ks hlavička jarní cibulky
100 g plátkový sýr ementálského typu

Postup přípravy receptu

  1. Květák očistíme, omyjeme a vcelku na páře udusíme doměkka. Měkký květák zchladíme pod studenou tekoucí vodou a necháme okapat

  2. Vychladlý květák usekáme nahrubo. Cibuli očistíme a nakrájíme na jemné kostičky. Rajčata omyjeme a nakrájíme na plátky. Mozazrellu necháme okapat a nakrájíme na tenká kolečka. Čerstvou bazalku natrháme na malé kousky

  3. Na oleji s máslem necháme zesklovatět cibulku, pak vmícháme nasekaný květák a vše orestujeme. Do horké směsi vmícháme vejce a mícháme tak dlouho, dokud nevznikne hustá vajíčkovo-květáková náplň, kterou podle chuti osolíme, opepříme a necháme vychladnout

  4. Listové těsto rozprostřeme do kulaté nebo obdélníkové formy a hustě propícháme vidličkou. Nyní těsto poklademe plátkovým sýrem, na který rozprostřeme květákovou směs. Směs poklademe mozzarellou, natrhanou bazalkou a nakrájenými rajčaty. Koláč pečeme v předtopené troubě při 220°C přibližně 15 minut

  5. Upečený květákový koláč nakrájíme na porce a podáváme teplý jako lehkou večeři nebo pohoštění při posezení s přáteli.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!