Kyselkavý květákový salát recept
Apetit Recepty salátySuroviny na recept
- 1 ks cibule 1 ks květák 1 lžička olivový olej tatarská omáčka 3 ks sterilovaná okurka mletý černý pepř bylinková sůl
Postup Kyselkavý květákový salát
Postup přípravy receptu
-
Malý květák očistíme, rozdělíme na růžičky a uvaříme v osolené vodě doměkka. Malou cibuli oloupeme, nakrájíme na velmi drobné kostičky a osmahneme na olivovém oleji dozlatova
Uvařený květák scedíme, dáme do mísy a rozmačkáme vidličkou najemno. Přidáme nahrubo nastrouhanou okurku, cibuli, jemně osolíme bylinkovou solí a opepříme
Kyselkavý květákový salát můžeme ihned podávat. Výborně chutná samotný a ještě lépe doplněný tatarskou omáčkou a kouskem celozrnného pečiva.