Kyselkavý květákový salát recept

Apetit Recepty saláty

Suroviny na recept

1 ks cibule
1 ks květák
1 lžička olivový olej
tatarská omáčka
3 ks sterilovaná okurka
mletý černý pepř
bylinková sůl

Postup přípravy receptu

  1. Malý květák očistíme, rozdělíme na růžičky a uvaříme v osolené vodě doměkka. Malou cibuli oloupeme, nakrájíme na velmi drobné kostičky a osmahneme na olivovém oleji dozlatova

  2. Uvařený květák scedíme, dáme do mísy a rozmačkáme vidličkou najemno. Přidáme nahrubo nastrouhanou okurku, cibuli, jemně osolíme bylinkovou solí a opepříme

  3. Kyselkavý květákový salát můžeme ihned podávat. Výborně chutná samotný a ještě lépe doplněný tatarskou omáčkou a kouskem celozrnného pečiva.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!