Kančí kýta na brusinkách recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- olej 1 lžička sůl 1 ks cibule 10 dkg špek 2 ks bobkový list 1 dl červené víno 2 lžíce hladká mouka 1 lžíce sojová omáčka 1 lžička sušený tymián 0,5 kg kančí kýta 3 lžíce brusinková marmeláda
Postup Kančí kýta na brusinkách
Postup přípravy receptu
-
Zvěřinu nakrájíme na kostky a naložíme do marinády z červeného vína, tymiánu, bobkového listu a soli. Maso necháme marinovat alespoň 5 hodin
Velkou cibuli nakrájíme nadrobno a špek na kostičky. Na lžíci oleje necháme vyškvařit kostičky špeku, osmahneme nakrájenou cibuli, přidáme marinované maso a ze všech stran zprudka opečeme
Zaprášíme moukou, necháme trochu zasmahnout, podlijeme vařicí vodou, zbytkem marinády bez bobkového listu, přidáme 3 lžíce brusinkového želé či marmelády, lžíci sojové omáčky a dusíme za občasného podlévání horkou vodou doměkka
Kančí kýtu na brusinkách podáváme s houskovými knedlíky.