Kančí krkovice na citrusech recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

1 lžička cukr
3 lžíce olej
1 špetka sůl
1 řapík celer
2 ks pomeranč
2 ks pomeranč
1 ks citron
2 ks citron
7 ks šalotka
bílé víno
1 ks velká cibule
2 ks malá mrkev
1 kg kančí krkovice
3 ks menší celá skořice

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve si připravíme marinádu. Vymačkáme šťávu z pomerančů a citronů a kůru si necháme stranou. Cibuli oloupeme a nadrobno nakrájíme, stejně tak mrkev a řapík celeru. Ve větší míse smícháme šťávu z citrusů se zeleninou a skořicí. Přidáme na tenké proužky nakrájenou kůru z pomerančů a citronů a do marinády vložíme silnější plátky masa. Dolijeme bílým vínem tak, aby bylo maso ponořené a opatrně promícháme. Přes noc necháme marinovat v ledničce

  2. Maso a zeleninu vyjmeme a ve vhodném pekáčku, přelité olejem, pečeme 40 minut na 200 °C. Potom maso osolíme a zalijeme přecezenou šťávou z marinády a pečeme ještě asi 30 minut. Maso během pečení otočíme

  3. Mezi pečením očistíme šalotky a rozkrojíme na čtvrtky, vymačkáme šťávu z půlky citronu a jednoho pomeranče. V hrnci smícháme šťávu z citrusů, šalotky, olej, cukr, sůl a necháme provařit. Slijeme výpek z masa, přecedíme a vmícháme do provařené šťávy a přidáme oloupaný pomeranč nakrájený na dílky

  4. Kančí krkovici přelijeme omáčkou, dozdobíme a podáváme nejlépe s bramborovými resty.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!