Kančí krkovice na citrusech recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 1 lžička cukr 3 lžíce olej 1 špetka sůl 1 řapík celer 2 ks pomeranč 2 ks pomeranč 1 ks citron 2 ks citron 7 ks šalotka bílé víno 1 ks velká cibule 2 ks malá mrkev 1 kg kančí krkovice 3 ks menší celá skořice
Postup Kančí krkovice na citrusech
Postup přípravy receptu
-
Nejprve si připravíme marinádu. Vymačkáme šťávu z pomerančů a citronů a kůru si necháme stranou. Cibuli oloupeme a nadrobno nakrájíme, stejně tak mrkev a řapík celeru. Ve větší míse smícháme šťávu z citrusů se zeleninou a skořicí. Přidáme na tenké proužky nakrájenou kůru z pomerančů a citronů a do marinády vložíme silnější plátky masa. Dolijeme bílým vínem tak, aby bylo maso ponořené a opatrně promícháme. Přes noc necháme marinovat v ledničce
Maso a zeleninu vyjmeme a ve vhodném pekáčku, přelité olejem, pečeme 40 minut na 200 °C. Potom maso osolíme a zalijeme přecezenou šťávou z marinády a pečeme ještě asi 30 minut. Maso během pečení otočíme
Mezi pečením očistíme šalotky a rozkrojíme na čtvrtky, vymačkáme šťávu z půlky citronu a jednoho pomeranče. V hrnci smícháme šťávu z citrusů, šalotky, olej, cukr, sůl a necháme provařit. Slijeme výpek z masa, přecedíme a vmícháme do provařené šťávy a přidáme oloupaný pomeranč nakrájený na dílky
Kančí krkovici přelijeme omáčkou, dozdobíme a podáváme nejlépe s bramborovými resty.