Bramborovo-kapustové placky recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

4 stroužky česnek
sůl
2 ks vejce
4 ks brambory
100 ml mléko
1 ks cibule
0,25 hlávek kapusta
mletý kmín
čerstvě mletý černý pepř
hladká mouka na zahuštění
slunečnicový olej na smažení

Postup přípravy receptu

  1. Mladou kapustu pokrájíme na malé tenké proužky. Středně velké brambory očistíme a nahrubo nastrouháme. Cibuli a česnek očistíme

  2. V míse rozšleháme vejce se solí, přidáme mléko a rozmícháme. Moukou zahustíme na husté lité těsto, do kterého přidáme mletý kmín a čerstvě mletý černý pepř. Nastrouháme očištěný česnek a cibuli, dobře promícháme, přidáme nastrouhané brambory a pokrájenou kapustu, znovu promícháme a necháme chvíli odpočinout

  3. Do rozpáleného oleje dáme malou naběračkou připravené těsto na placky, rovnoměrně rozetřeme do kruhu a vypražíme do křupava z obou stran. Hotové placky klademe na kuchyňskou papírovou utěrku odsát od přebytečného tuku

  4. Bramborovo-kapustové placky servírujeme horké s rajčatovým salátem jako samostatné jídlo k obědu nebo večeři. Tyto placky jsou křupavé, voňavé a výrazně kořeněné. Jedná se o velmi chutné letní jídlo z mladé kapusty a brambor, které je velmi rychle hotové a přiměřeně zasytí.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!