Bůčková kniha recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

1 palička česnek
sůl
4 - 5 ks cibule
1 kg vepřový bůček

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme na jemno. Bůček nařežeme na centimetrové plátky - listy. Pozor, plátky nedořezáváme. Nejlepší je bůček s kostí. Do každého zářezu dáme nakrájenou cibuli s česnekem a osolíme. Provázkem nebo nití stáhneme plátky k sobě

  2. Připravený bůček dáme do pekáče, podlijeme ho vodou a pomalu pečeme v troubě

  3. Bůčkovou knihu po upečení nakrájíme příčně přes listy na plátky. Bůček je výborný teplý i studený, krájíme ho na slabší plátky. Bůčkovou knihu podáváme s přílohou podle chuti, například s čerstvým chlebem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!