Letní zeleninový hrnec s mletým jehněčím masem recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

1 - 2 stroužky česnek
3 - 4 špetky sůl
1 ks cibule
2 - 3 větvičky tymián
1 - 2 hrnečky voda
400 g cuketa
2 větvičky rozmarýn
1 ks mrkev
100 ml olivový olej
200 g nové brambory
400 g zelené fazolové lusky
2 špetky čerstvě mletý černý pepř
600 g mleté jehněčí maso
250 ml domácí rajčatová šťáva

Postup přípravy receptu

  1. Středně velkou cibuli pokrájíme na kousky, česnek na plátky a velkou mrkev na silnější kolečka. Nové brambory oškrábeme a nakrájíme na kostky. Mladou cuketu nakrájíme na kostky. Zelené fazolové lusky pokrájíme na kousky

  2. Na rozehřátém oleji orestujeme nakrájenou cibuli s česnekem a domácí rajčatovou šťávu. Restujeme jen krátce, až se vše pěkně rozvoní, přidáme mleté jehněčí maso, okořeníme čerstvě mletým černým pepřem, ale nesolíme, aby maso zůstalo šťavnaté, za stálého míchání restujeme do hněda

  3. Dále postupně přidáme zeleninu a necháme zkaramelizovat. Nejprve přidáme pokrájenou mrkev, následuje cuketa, potom přidáme rozmarýn a tymián (čerstvé či sušené). Dále přidáme pokrájené brambory, podlijeme malým množstvím vařicí vody, přikryjeme pokličkou a dusíme na středním plameni za občasného promíchání. Když je všechno téměř měkké, přidáme pokrájené zelené fazolky a už odkryté bez pokličky dovaříme

  4. Letní zeleninový hrnec s mletým jehněčím masem servírujeme v hlubokém talíři samostatně bez přílohy. Kdo chce, může zajídat krajícem domácího chleba.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!