Letní zeleninový hrnec s mletým jehněčím masem recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 1 - 2 stroužky česnek 3 - 4 špetky sůl 1 ks cibule 2 - 3 větvičky tymián 1 - 2 hrnečky voda 400 g cuketa 2 větvičky rozmarýn 1 ks mrkev 100 ml olivový olej 200 g nové brambory 400 g zelené fazolové lusky 2 špetky čerstvě mletý černý pepř 600 g mleté jehněčí maso 250 ml domácí rajčatová šťáva
Postup Letní zeleninový hrnec s mletým jehněčím masem
Postup přípravy receptu
-
Středně velkou cibuli pokrájíme na kousky, česnek na plátky a velkou mrkev na silnější kolečka. Nové brambory oškrábeme a nakrájíme na kostky. Mladou cuketu nakrájíme na kostky. Zelené fazolové lusky pokrájíme na kousky
Na rozehřátém oleji orestujeme nakrájenou cibuli s česnekem a domácí rajčatovou šťávu. Restujeme jen krátce, až se vše pěkně rozvoní, přidáme mleté jehněčí maso, okořeníme čerstvě mletým černým pepřem, ale nesolíme, aby maso zůstalo šťavnaté, za stálého míchání restujeme do hněda
Dále postupně přidáme zeleninu a necháme zkaramelizovat. Nejprve přidáme pokrájenou mrkev, následuje cuketa, potom přidáme rozmarýn a tymián (čerstvé či sušené). Dále přidáme pokrájené brambory, podlijeme malým množstvím vařicí vody, přikryjeme pokličkou a dusíme na středním plameni za občasného promíchání. Když je všechno téměř měkké, přidáme pokrájené zelené fazolky a už odkryté bez pokličky dovaříme
Letní zeleninový hrnec s mletým jehněčím masem servírujeme v hlubokém talíři samostatně bez přílohy. Kdo chce, může zajídat krajícem domácího chleba.