Houskový knedlík z domácí pekárny recept

Apetit Recepty přílohy

Suroviny na recept

sůl
1 ks vejce
1 lžička cukr krystal
2 lžíce slunečnicový olej
600 g polohrubá mouka
250 ml vlažné mléko
1 ks starší rohlík
1 balíček sypké kvasnice

Postup přípravy receptu

  1. Do domácí pekárny dáme vlažné mléko, vejce, olej. Po tekutých ingrediencích teprve můžeme přidat sypké. Přidáme mouku, do jednoho rohu pečící nádoby cukr a do druhého sůl. Doprostřed mouky uděláme důlek a do něj dáme kvasnice, které zahrneme a přidáme na kostičky nakrájený rohlík

  2. Domácí pekárnu zapneme program přípravy těsta

  3. Z těsta, které nám domácí pekárna vypracuje, vytvarujeme dva knedlíky, které vaříme v osolené vodě z každé strany asi 7-8 minut. Během vaření je lepší zkoušet špejlí, jestli je knedlík hotový

  4. Po uvaření knedlík vyndáme, propícháme a potřeme sádlem nebo olejem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!