Houskový knedlík z domácí pekárny recept
Apetit Recepty přílohySuroviny na recept
- sůl 1 ks vejce 1 lžička cukr krystal 2 lžíce slunečnicový olej 600 g polohrubá mouka 250 ml vlažné mléko 1 ks starší rohlík 1 balíček sypké kvasnice
Postup Houskový knedlík z domácí pekárny
Postup přípravy receptu
-
Do domácí pekárny dáme vlažné mléko, vejce, olej. Po tekutých ingrediencích teprve můžeme přidat sypké. Přidáme mouku, do jednoho rohu pečící nádoby cukr a do druhého sůl. Doprostřed mouky uděláme důlek a do něj dáme kvasnice, které zahrneme a přidáme na kostičky nakrájený rohlík
Domácí pekárnu zapneme program přípravy těsta
Z těsta, které nám domácí pekárna vypracuje, vytvarujeme dva knedlíky, které vaříme v osolené vodě z každé strany asi 7-8 minut. Během vaření je lepší zkoušet špejlí, jestli je knedlík hotový
Po uvaření knedlík vyndáme, propícháme a potřeme sádlem nebo olejem.