Svíčková na smetaně s houskovými knedlíky recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

cukr
5 g slanina
sůl
15 g máslo
ocet
10 g cibule
50 g smetana
15 g mouka
10 g celer
citron
10 g mrkev
10 g petržel
bobkový list
nové koření
pepř
100 g hovězí maso

Postup přípravy receptu

  1. Opláchnuté díly masa protkneme slaninou a osolíme. Očištěnou kořenovou zeleninu nakrájíme na tenké plátky a mírně orestujeme na tuku. Přidáme maso, krátce ho v základu opečeme a mírně podlijeme vodou

  2. K masu přidáme, pepř, nové koření, bobkový list a omytý citron nakrájený na plátky. Zastříkneme octem a společně dusíme pod pokličkou doměkka. Během dušení maso obracíme

  3. Měkké maso vyjmeme. Pokud je to možné, i koření. Šťávu zahustíme světlou zásmažkou a zvolna vaříme asi 20min. Během varu přidáme smetanu. Svíčkovou omáčku procedíme a dochutíme solí, octem a cukrem a zvolna krátce povaříme

  4. Na talíře rozdělíme porce masa, omáčku a doplníme knedlíky. Svíčkovou na smetaně s houskovými knedlíky ozdobíme šlehačkou, brusinkami a ihned podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!