Staročeská žranice recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 1 špetka sůl 2 kg brambory 1 kg cibule 1 ks kuře 1 hrneček plnotučná hořčice 1 kg vepřová plec 1 balíček gulášové koření 1 hrneček sladký kečup 4 lžíce vepřové sádlo
Postup Staročeská žranice
Postup přípravy receptu
-
Omyté, oloupané a na plátky nakrájené brambory klademe do sádlem vymazaného pekáče, ke kterému máme poklici. Na vrstvu brambor rozložíme na kolečka nakrájenou cibuli, posypeme kořenící směsí do guláše a pokapeme trochou kečupu a hořčice, poté naskládáme maso
Tento postup opakujeme až budeme mít pekáč zhruba 10cm od okraje zaplněný, na vrch poklademe čtvrtky kuřete a zasypeme kořením a pokapeme hořčicí
Staročeskou žranici přikryjeme poklicí a dáme do trouby péct cca na 45 - 60 min v závislosti na typu trouby.