Staročeská žranice recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

1 špetka sůl
2 kg brambory
1 kg cibule
1 ks kuře
1 hrneček plnotučná hořčice
1 kg vepřová plec
1 balíček gulášové koření
1 hrneček sladký kečup
4 lžíce vepřové sádlo

Postup přípravy receptu

  1. Omyté, oloupané a na plátky nakrájené brambory klademe do sádlem vymazaného pekáče, ke kterému máme poklici. Na vrstvu brambor rozložíme na kolečka nakrájenou cibuli, posypeme kořenící směsí do guláše a pokapeme trochou kečupu a hořčice, poté naskládáme maso

  2. Tento postup opakujeme až budeme mít pekáč zhruba 10cm od okraje zaplněný, na vrch poklademe čtvrtky kuřete a zasypeme kořením a pokapeme hořčicí

  3. Staročeskou žranici přikryjeme poklicí a dáme do trouby péct cca na 45 - 60 min v závislosti na typu trouby.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!