Staročeská uhlířina recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

sůl
sůl
2 ks vejce
1 kg brambory
3 ks cibule
150 g sádlo
voda
400 g polohrubá mouka

Postup přípravy receptu

  1. Z mouky, vajec, vody a soli připravíme hustší těsto, které necháme chvilku odpočinout

  2. Brambory oškrábeme, nakrájíme a dáme do velkého hrnce. Zalijeme dostatečným množstvím vody a dáme vařit. Jakmile se brambory začnou vařit, přihazujeme k nim lžící tvarované nočky z připraveného těsta. Společně vaříme doměkka, asi 20 minut

  3. Mezitím si nakrájíme cibulku nahrubo a zpěníme ji na sádle dohněda. Uvařené brambory s nočky scedíme, přidáme k cibulce a promícháme. Podle chuti můžeme ještě osolit. Staročeská uhlířina je hotova

  4. Toto je základní recept, já osobně k cibulce přidávám ještě kousek špeku. Staročeská uhlířina se dá jíst samotná s kyselou okurkou, nebo použít jako příloha, třeba k pečené kotletě, nebo uzenému masu.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!