Staročeská vločková polévka z Klecan recept
Apetit Recepty polévkySuroviny na recept
- sůl 1 lžička máslo 750 ml mléko 1 ks cibule smetana 150 g celer 250 ml voda 4 lžíce ovesné vločky čerstvá petrželka mletý černý pepř
Postup Staročeská vločková polévka z Klecan
Postup přípravy receptu
-
Ve vodě uvaříme ovesné vločky s oloupanou cibulí a oloupaným celerem, který nakrájíme na menší kousky. Osolíme a opepříme
Uvařené vločky i zeleninu rozmixujeme a přilijeme mléko. Vločkovou polévku za občasného míchání chvilku povaříme a přidáme lžičku másla. Staročeskou vločkovou polévku nakonec můžeme zjemnit troškou smetany. Také můžeme přidat nadrobno nakrájenou zelenou petrželku
Staročeská vločková polévka z Klecan chutná dobře samotná, případně přikusujeme pečivo.