Staročeská vločková polévka z Klecan recept

Apetit Recepty polévky

Suroviny na recept

sůl
1 lžička máslo
750 ml mléko
1 ks cibule
smetana
150 g celer
250 ml voda
4 lžíce ovesné vločky
čerstvá petrželka
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Ve vodě uvaříme ovesné vločky s oloupanou cibulí a oloupaným celerem, který nakrájíme na menší kousky. Osolíme a opepříme

  2. Uvařené vločky i zeleninu rozmixujeme a přilijeme mléko. Vločkovou polévku za občasného míchání chvilku povaříme a přidáme lžičku másla. Staročeskou vločkovou polévku nakonec můžeme zjemnit troškou smetany. Také můžeme přidat nadrobno nakrájenou zelenou petrželku

  3. Staročeská vločková polévka z Klecan chutná dobře samotná, případně přikusujeme pečivo.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!