Ovocný čaj recept
Apetit Recepty nápojeSuroviny na recept
- 2 dl rum 2 kg jablko 2 ks citron 8 ks hřebíček 1 kg cukr krupice 1 ks celá skořice ovoce (hrušky, švestky...)
Postup Ovocný čaj
Postup přípravy receptu
-
Ovoce omyjeme, velké nakrájíme na kousky. Jablka a hrušky zbavíme jádřinců a oloupeme, z peckovic odstraníme pecky
Ovoce dáme do pekáče, přidáme šťávu z citronů a omytou kůru z jednoho citronu, nakrájenou na tenounké proužky, přidáme koření, můžeme přidat i badyán a zamícháme. Koření je dobré vložit v sítěném sáčku a po upečení vyndat. Pak posypeme cukrem a dáme péct do trouby na 250 °C na 10 minut, aby cukr zkaramelizoval
Potom přidáme 2 dl vody nebo rumu. Nebo pro děti ovocné šťávy a dáme ještě na 10 minut do trouby
Horký ovocný čaj plníme do sklenic, které obrátíme dnem vzhůru jako marmelády. V zimě dáme 2 - 3 lžičky směsi do hrnečku a zalijeme horkou vodou. V zimě nás ovocný čaj krásně zahřeje.