Ovocný čaj recept

Apetit Recepty nápoje

Suroviny na recept

2 dl rum
2 kg jablko
2 ks citron
8 ks hřebíček
1 kg cukr krupice
1 ks celá skořice
ovoce (hrušky, švestky...)

Postup přípravy receptu

  1. Ovoce omyjeme, velké nakrájíme na kousky. Jablka a hrušky zbavíme jádřinců a oloupeme, z peckovic odstraníme pecky

  2. Ovoce dáme do pekáče, přidáme šťávu z citronů a omytou kůru z jednoho citronu, nakrájenou na tenounké proužky, přidáme koření, můžeme přidat i badyán a zamícháme. Koření je dobré vložit v sítěném sáčku a po upečení vyndat. Pak posypeme cukrem a dáme péct do trouby na 250 °C na 10 minut, aby cukr zkaramelizoval

  3. Potom přidáme 2 dl vody nebo rumu. Nebo pro děti ovocné šťávy a dáme ještě na 10 minut do trouby

  4. Horký ovocný čaj plníme do sklenic, které obrátíme dnem vzhůru jako marmelády. V zimě dáme 2 - 3 lžičky směsi do hrnečku a zalijeme horkou vodou. V zimě nás ovocný čaj krásně zahřeje.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!