Ovocný bezlepkový koláč recept
Apetit Recepty moučníkySuroviny na recept
- 6 ks vejce 13 dkg solamyl 1 l voda 1/2 balíčku prášek do pečiva 12 dkg cukr krupice 20 dkg cukr krupice 2 lžíce cukr moučka 1 ks vanilkový cukr 2 kelímky zakysaná smetana 2 ks vanilkový pudink 1 ks ztužovač šlehačky 1 ks šlehačka v prášku 1 konzerva kompotované broskve 1 ks tang černý rybíz
Postup Ovocný bezlepkový koláč
Postup přípravy receptu
-
Vejce a cukr ušleháme do pěny, potom šleháme v horké lázni do zhoustnutí. Po vychladnutí zašleháme solamyl a prášek do pečiva
Těsto vlijeme na vymazaný a kukuřičnou moukou vysypaný plech. Dáme péci do vyhřáté trouby a pečeme na 170 °C asi 30 - 35 minut. Upečený korpus necháme vychladnout
Zatím si připravíme krém. Do šlehačky v prášku přidáme ztužovač šlehačky a ušleháme podle návodu na šlehačce. Přidáme zakysanou smetanu, moučkový cukr a vanilkový cukr. Po vychladnutí potřeme korpus krémem. Na to poklademe nakrájené broskve z kompotu nebo jiné čerstvé ovoce
Polijeme rosolem, který připravíme jednoduše. Ve vodě rozmícháme tang, cukr a vanilkový pudink. Vše přivedeme do varu a vaříme asi 2 minuty. Ještě horkým zalijeme koláč.Ovocný bezlepkový koláč necháme do druhého dne ztuhnout
Druhý den ovocný bezlepkový koláč nakrájíme a můžeme podávat. Při podávání zdobíme ovocný koláč šlehačkou.