Ovocný bezlepkový koláč recept

Apetit Recepty moučníky

Suroviny na recept

6 ks vejce
13 dkg solamyl
1 l voda
1/2 balíčku prášek do pečiva
12 dkg cukr krupice
20 dkg cukr krupice
2 lžíce cukr moučka
1 ks vanilkový cukr
2 kelímky zakysaná smetana
2 ks vanilkový pudink
1 ks ztužovač šlehačky
1 ks šlehačka v prášku
1 konzerva kompotované broskve
1 ks tang černý rybíz

Postup přípravy receptu

  1. Vejce a cukr ušleháme do pěny, potom šleháme v horké lázni do zhoustnutí. Po vychladnutí zašleháme solamyl a prášek do pečiva

  2. Těsto vlijeme na vymazaný a kukuřičnou moukou vysypaný plech. Dáme péci do vyhřáté trouby a pečeme na 170 °C asi 30 - 35 minut. Upečený korpus necháme vychladnout

  3. Zatím si připravíme krém. Do šlehačky v prášku přidáme ztužovač šlehačky a ušleháme podle návodu na šlehačce. Přidáme zakysanou smetanu, moučkový cukr a vanilkový cukr. Po vychladnutí potřeme korpus krémem. Na to poklademe nakrájené broskve z kompotu nebo jiné čerstvé ovoce

  4. Polijeme rosolem, který připravíme jednoduše. Ve vodě rozmícháme tang, cukr a vanilkový pudink. Vše přivedeme do varu a vaříme asi 2 minuty. Ještě horkým zalijeme koláč.Ovocný bezlepkový koláč necháme do druhého dne ztuhnout

  5. Druhý den ovocný bezlepkový koláč nakrájíme a můžeme podávat. Při podávání zdobíme ovocný koláč šlehačkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!