Jablečný štrúdl podle Toma recept
Apetit Recepty moučníkySuroviny na recept
- 10 ks jablko 1/2 hrstě rozinky 3 lžíce cukr krupice 2 lžíce mletá skořice 1 balení listové těsto hladká mouka 1 balíček vanikový cukr tuk na potření
Postup Jablečný štrúdl podle Toma
Postup přípravy receptu
-
Jablka nakrájíme bez slupek na menší plátky a vložíme do větší mísy, přidáme krupicový cukr, vanilkový cukr, mletou skořici a rozinky. Vše promichame
Změklé listové těsto vyválíme na menším množství hladké mouky na plát
Poté vložíme na těsto směs jablek a pečlivě zabalíme. Povrch těsta potřeme máslem nebo tukem na pečení
Jablečný štrúdl podle Toma pečeme na 170 °C asi 30 minut
Po vychladnutí štrúdl nakrájíme na širší proužky a podáváme.