Jablečný štrúdl recept
Apetit Recepty moučníkySuroviny na recept
- cukr 1 špetka sůl 250 g tuk 1 kg jablko rozinky ořechy 2 špetky mletá skořice 500 g polohrubá mouka 150 ml bílý jogurt
Postup Jablečný štrúdl
Postup přípravy receptu
-
Mouku prosejeme na vál, přidáme špetku soli, kostku tuku a jogurt. Vše vypracujeme v hladké těsto. Podle potřeby přidáme mouku tak, aby se těsto nelepilo na vál. Jablka očistíme a nastrouháme
Hotové těsto rozdělíme na 4 stejné díly. Vyválíme na tenké pláty, posypeme kokosovou moučkou, poklademe jablky, posypeme cukrem a mletou skořicí. Podle chuti přidáme rozinky nebo oříšky. Jako náplň je možné použít i tvaroh, marmeládu. Pláty těsta stočíme a dáme na plech péct. Jablečný štrúdl pečeme v elektrické troubě asi na 200 °C asi 15 minut
Upečený jablečný štrúdl necháme trochu vychladnout a můžeme se do něj pustit. Štrúdl je dobrý teplý i studený.