Bílé fazole s uzeným a vejcem recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

sůl
4 ks vejce
majoránka
1 ks cibule
mletý pepř
0,5 ks červená paprika
olej na smažení
4 plátky uzené maso
1 ks cibulka s natí
mletá pálivá paprika
2 konzervy sterilované bílé fazole

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli nakrájíme nadrobno. Stejně tak i naťovou cibulku a červenou papriku. Uzené nakrájíme na plátky, já měla uzený ocásek

  2. Na jedné pánvičce si připravíme volská oka

  3. Na druhé pánvičce necháme osmahnout cibuli, když zesklovatí, přidáme naťovou cibulku a nakonec papriku. Prohřejeme, až paprika také trochu změkne. Zatím necháme okapat sterilované bílé fazole. Přidáme je na směs a společně prohřejeme. Pokud nechceme mít fazole takto suché, přidáme trochu nálevu z fazolí, zasypeme špetkou hladké mouky a provaříme

  4. Hotová volská oka odložíme stranou a osmažíme ještě plátky uzeného. Bílé fazole dochutíme solí, pepřem, pálivou paprikou a majoránkou

  5. Bílé fazole s uzeným a vejcem na talíři dozdobíme ještě snítkou zelené natě.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!