Ričet - kroupy se zeleninou recept
Apetit Recepty polévkySuroviny na recept
- 1 hrst hrášek 3 stroužky česnek 1 špetka sůl 1/2 ks paprika 2 ks brambory 1 ks cibule 1 špetka kmín 1/4 ks celer 1 špetka tymián 1 ks rajče 1 ks mrkev 1 ks petržel 1/2 ks kedlubna 2 hrstě fazole 4 hrstě kroupy 1 špetka saturejka 3 ks bobkový list 1 špetka pepř 1 ks sladká paprika hladká mouka
Postup Ričet - kroupy se zeleninou
Postup přípravy receptu
-
Kroupy slijeme, propláchneme je horkou vodou, zalijeme a necháme vařit doměkka - nejrychleji se nám to podaří v tlakovém hrnci, máme hotovo asi za 15 minut. Mezitím si očistíme připravenou zeleninu a nakrájíme ji na kostičky, nasekáme nadrobno cibuli, slijeme namočené fazole a přidáme ke kroupám. Vše znovu povaříme spolu s bobkovým listem dalších asi 8 minut
Když jsou všechny ingredience měkké, vyjmeme bobkový list, propasírujeme rajčata, podle potřeby můžeme ještě zředit vodou, osolíme, opepříme, přidáme bylinky a koření - kromě česneku a petrželové natě - a necháme ještě vzkypět
Nakonec ričet zahustíme asi dvěma lžícemi mouky rozmíchanými v troše vody. Krátce povaříme a zcela na závěr přidáme nasekanou petrželovou nať a česnek
Ričet podáváme s nejlépe tmavým celozrnným chlebem.