Rohlíkový prejt recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- sůl 2 ks vejce majoránka 1 ks cibule 500 ml voda 1 ks klobása 5 ks rohlík 1 konzerva vepřová konzerva 250 g vepřová játra mletý černý pepř 1 ks bujon
Postup Rohlíkový prejt
Postup přípravy receptu
-
Starší rohlíky nakrájíme na kostky a zalijeme zbylou šťávou z pečeného uzeného, nebo použijeme jednu kostku hovězího bujónu rozpuštěnou v teplé vodě. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno
Než nám rohlíky nasáknou, nakrájíme si na kostky zbytek uzeného nebo jednu nožičku klobásy nebo malou vepřovou konzervu. Na sádle z konzervy opražíme dozlatova cibulku. Kousek jater pomeleme
Vše smícháme s namočenými rohlíky spolu se dvěma žloutky. Rohlíkový prejt podle chuti lehce osolíme, opepříme, přimícháme majoránku a z bílků sníh
Rohlíkový prejt pečeme ve vymazaném pekáčku asi 20 minut dozlatova.