Rohlíkový prejt recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

sůl
2 ks vejce
majoránka
1 ks cibule
500 ml voda
1 ks klobása
5 ks rohlík
1 konzerva vepřová konzerva
250 g vepřová játra
mletý černý pepř
1 ks bujon

Postup přípravy receptu

  1. Starší rohlíky nakrájíme na kostky a zalijeme zbylou šťávou z pečeného uzeného, nebo použijeme jednu kostku hovězího bujónu rozpuštěnou v teplé vodě. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno

  2. Než nám rohlíky nasáknou, nakrájíme si na kostky zbytek uzeného nebo jednu nožičku klobásy nebo malou vepřovou konzervu. Na sádle z konzervy opražíme dozlatova cibulku. Kousek jater pomeleme

  3. Vše smícháme s namočenými rohlíky spolu se dvěma žloutky. Rohlíkový prejt podle chuti lehce osolíme, opepříme, přimícháme majoránku a z bílků sníh

  4. Rohlíkový prejt pečeme ve vymazaném pekáčku asi 20 minut dozlatova.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!