Nepečená piškotová roláda s kokosem recept

Apetit Recepty dezerty

Suroviny na recept

100 g máslo
7 lžic rum
5 lžic kakao
1 ks žloutek
80 g cukr moučka
90 g cukr moučka
50 g strouhaný kokos
250 g dětské piškoty
7 lžic silná káva

Postup přípravy receptu

  1. Příprava krému: Máslo vyšleháme s cukrem, žloutkem a kokosem. Hotový krém necháme při pokojové teplotě, aby se s ním později dobře pracovalo

  2. Těsto si připravíme z piškotů, které rozdrtíme válečkem nebo na jemno rozmixujeme. Piškoty smícháme s kakaem, moučkovým cukrem a postupně přidáváme kávu a rum, aby vzniklo nepříliš lepivé těsto

  3. Těsto rozválíme mezi dvěma potravinovými fóliemi. Aby se těsto dobře rozválelo, spodní fólii posypeme moučkovým cukrem. Na těsto rovnoměrně naneseme krém a zavineme. Piškotovou roládu zabalíme do fólie a dáme do lednice minimálně na 2 hodiny ztuhnout

  4. Nepečenou piškotovou roládu s kokosem nakrájíme na plátky a podáváme jako sladké pohoštění ke kávě či čaji.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!