Řapíkatý celer jako příloha recept

Apetit Recepty přílohy

Suroviny na recept

3 stroužky česnek
sůl
2 ks řapíkatý celer
barevný pepř
1 - 2 lžíce extra panenský olivový olej

Postup přípravy receptu

  1. Řapíkatý celer očistíme, rozebereme na řapíky a dobře omyjeme. Pokud je celer vyzrálý, oloupeme ho podobně jako rebarboru (směrem od kořene ke špičce). Potom řapíky šikmo nakrájíme na kousky, které blanšírujeme v osolené vodě 5 - 8 minut a potom je prudce zchladíme na sítku pod tekoucí studenou vodou. Řapíky necháme okapat, mezitím oloupeme česnek a nakrájíme ho najemno

  2. Řapíkatý celer urovnáme na plech s pečícím papírem. Posypeme nakrájeným česnekem, zastříkneme panenským olivovým olejem, jemně osolíme a navrch čerstvě nameleme čtyřbarevný pepř

  3. Dáme zapéct asi na 15 minut do předehřáté trouby

  4. Řapíkatý celer jako příloha je velmi dobrý například k pečenému kuřeti, ale i vegetariáni si na něm pochutnají, chutný je například s opečeným sójovým masem. Připraveným řapíkatým celerem můžeme nahradit i klasický zeleninový salát.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!