Treska na zelenině recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

1 - 2 plátky máslo
1 - 2 ks cibule
1/4 ks citron
3 ks červená paprika
1 dl voda na podlití
600 - 800 g rybí filé (treska)
1 lžička celý kmín
bylinková sůl
1 lžička kopr naložený v soli

Postup přípravy receptu

  1. Rybí filé necháme rozmrazit, pokapeme citronovou šťávou a jemně posypeme bylinkovou solí. Necháme chvíli odležet

  2. Mezitím si očistíme a na proužky nakrájíme červené papriky. Cibuli oloupeme a rozkrájíme na tenká kolečka, která v prstech rozdělíme

  3. Na hluboké pánvi rozehřejeme máslo, nejprve osmahneme cibuli, vhodíme papriku a tresku a restujeme za občasného promíchání. Zasypeme kmínem, přidáme kopr a podlijeme vodou. Necháme krátce podusit a tekutinu vyvařit. Máme hotovo za 10 - 12 minut

  4. Tresku na zelenině podáváme s čerstvým chlebem nebo vařenými brambory.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!