Treska na zelenině recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 1 - 2 plátky máslo 1 - 2 ks cibule 1/4 ks citron 3 ks červená paprika 1 dl voda na podlití 600 - 800 g rybí filé (treska) 1 lžička celý kmín bylinková sůl 1 lžička kopr naložený v soli
Postup Treska na zelenině
Postup přípravy receptu
-
Rybí filé necháme rozmrazit, pokapeme citronovou šťávou a jemně posypeme bylinkovou solí. Necháme chvíli odležet
Mezitím si očistíme a na proužky nakrájíme červené papriky. Cibuli oloupeme a rozkrájíme na tenká kolečka, která v prstech rozdělíme
Na hluboké pánvi rozehřejeme máslo, nejprve osmahneme cibuli, vhodíme papriku a tresku a restujeme za občasného promíchání. Zasypeme kmínem, přidáme kopr a podlijeme vodou. Necháme krátce podusit a tekutinu vyvařit. Máme hotovo za 10 - 12 minut
Tresku na zelenině podáváme s čerstvým chlebem nebo vařenými brambory.