Bábovka Černá mamba recept

Apetit Recepty moučníky

Suroviny na recept

1,5 sklenka olej
5 ks vejce
3 lžíce rum
2 lžíce kakao
1,5 sklenka mléko
1 ks citron
2 ks prášek do pečiva
1,5 sklenka cukr krystal
2 ks vanilkový cukr
10 dkg hořká čokoláda
3 sklenky polohrubá mouka
tuk na vymazání
mouka na vysypání

Postup přípravy receptu

  1. Vejce rozklepneme do mísy. Přidáme k nim oba cukry a společně utřeme. Postupně vmícháme mouku s kypřícím práškem, nastrouhanou citronovou kůru, mléko a olej. vše důkladně promícháme

  2. Formu na bábovku vymažeme a vysypeme. Rovnoměrně do ní rozlijeme asi 2/3 těsta. Do zbylého těsta vmícháme kakao a rum, můžeme přidat i nastrouhanou čokoládu. Tmavé těsto opatrně nalijeme na světlé těsto. Bábovku dáme péct do středně vyhřáté trouby asi na 35 - 45 minut

  3. Upečenou bábovku Černá mamba necháme vychladnout, vyklepneme z trouby a podle chuti ocukrujeme nebo jinak zdobíme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!