Bábovka Černá mamba recept
Apetit Recepty moučníkySuroviny na recept
- 1,5 sklenka olej 5 ks vejce 3 lžíce rum 2 lžíce kakao 1,5 sklenka mléko 1 ks citron 2 ks prášek do pečiva 1,5 sklenka cukr krystal 2 ks vanilkový cukr 10 dkg hořká čokoláda 3 sklenky polohrubá mouka tuk na vymazání mouka na vysypání
Postup Bábovka Černá mamba
Postup přípravy receptu
-
Vejce rozklepneme do mísy. Přidáme k nim oba cukry a společně utřeme. Postupně vmícháme mouku s kypřícím práškem, nastrouhanou citronovou kůru, mléko a olej. vše důkladně promícháme
Formu na bábovku vymažeme a vysypeme. Rovnoměrně do ní rozlijeme asi 2/3 těsta. Do zbylého těsta vmícháme kakao a rum, můžeme přidat i nastrouhanou čokoládu. Tmavé těsto opatrně nalijeme na světlé těsto. Bábovku dáme péct do středně vyhřáté trouby asi na 35 - 45 minut
Upečenou bábovku Černá mamba necháme vychladnout, vyklepneme z trouby a podle chuti ocukrujeme nebo jinak zdobíme.