Osvěžující melounový sorbet recept

Apetit Recepty dezerty

Suroviny na recept

1 kg cukr
1 l voda
2 ks bílky
meduňka
citronová šťáva
1 ks červený meloun
prosecco

Postup přípravy receptu

  1. Ve vodě necháme rozpustit cukr a přivedeme k varu. Po chvíli sirup přelijeme do mísy a necháme zchladit

  2. Kousky melouna nandáme do mixéru, přilijeme vychlazený sirup, bílky a citronovou šťávu

  3. Všechno promixujeme, přelijeme do skleněné nádoby a dáme do mrazáku

  4. Do hlubokého talíře nandáme kousky melouna, nalijeme trochu prosecca a přidáme lžíci mraženého sorbetu

  5. Melounový sorbet ozdobíme lístky meduňky a podáváme

  6. Zdroj: iPrima.cz - Teď vaří šéf!


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!