Osvěžující ovocný salát s medem recept

Apetit Recepty saláty

Suroviny na recept

1 - 2 ks limetka
2 - 3 lžíce med
2 ks banán
2 ks mango
1 ks žlutý meloun
2 ks granátové jablko

Postup přípravy receptu

  1. Žlutý meloun očistíme, podélně rozkrojíme na poloviny a jadérka vydlabeme. Kůru oloupeme a dužinu nakrájíme na kostky ve velikosti sousta. Oloupaný banán nakrájíme na kolečka a pecky zbavená oloupaná manga nakrájíme na kostky

  2. Nakrájené ovoce vložíme do mísy a na ně vymačkáme šťávu ze dvou rozpůlených granátových jablek. V salátu můžeme podle obliby nechat i několik červených jadérek. Vše zalijeme šťávou ze dvou limetek, kterou jsme promíchali s medem. Takto připravený salát zakryjeme a necháme v chladu asi 20 minut odležet

  3. Ovocný salát můžeme podávat jako svačinu, zejména v letním období, ale určitě bude i vítaným dezertem po náročném slavnostním obědě.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!