Domácí čokoládová poleva recept
Apetit Recepty moučníkySuroviny na recept
- 20 ml rum 100 g kakao 500 ml voda 100 g cukr krupice 100 g čokoláda na vaření 1 ks vanilkový cukr 1 ks čokoládový pudinkový prášek
Postup Domácí čokoládová poleva
Postup přípravy receptu
-
Do studené vody rozmícháme čokoládový pudink, kakao, cukr, vanilkový cukr a ve vhodné nádobě za stálého míchání přivedeme k varu. Pak stáhneme plamen a vaříme 3 minuty
Pro zlepšení chuti můžeme hned do studené směsi nalámat čokoládu na vaření. Těsně před dovařením přidáme rum
Domácí čokoládovou polevu po dovaření postavíme do dřezu se studenou vodou a mícháme do zchladnutí, až je poleva hladká a lesklá
Domácí čokoládovou polevu používáme na palačinky a různé dezerty. Uchováváme ji v chladu.