Rizoto s pangasem recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 2 - 3 stroužky česnek olej sůl 1 lžíce máslo 1 ks cibule 1/2 ks pórek strouhaný parmazán 300 - 400 ml rybí vývar 100 g mražený hrášek mletý černý pepř 500 g filety z pangase 250 g dlouhorznná rýže
Postup Rizoto s pangasem
Postup přípravy receptu
-
Rýži propláchneme pod tekoucí vodou a necháme na sítu okapat. Pórek očistíme a nakrájíme na jemná kolečka. Oloupanou cibuli a česnek jemně usekáme. Rozmrazenou rybu osušíme, nakrájíme na kostky, osolíme a opepříme
Ve větším kastrolu opečeme na oleji nakrájené filety. Potom maso vyjmeme a k výpeku přidáme máslo, na kterém necháme zpěnit cibuli a česnek. Přisypeme okapanou rýži a vše za stálého míchání při střední teplotě restujeme asi 5 minut. Rýži zalijeme horkým vývarem a zvolna dusíme za občasného míchání doměkka. Podle potřeby rizoto podléváme vývarem. Krátce před dokončením pokrmu přidáme k rýži hrášek, pórek a kousky opečené ryby. Rizoto necháme ještě asi 10 minut podusit doměkka a podle potřeby dochutíme solí
Rizoto s pangasem, hráškem a pórkem podáváme se strouhaným parmazánem.