Treska na másle a hrášku recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

sůl
máslo
kmín
tymián
citron
400 g treska
150 g mražený hrášek
voda na podlití
mletý barevný pepř
1/4 kostky zeleninový bujon
2 lžičky pálivá francouzská hořčice

Postup přípravy receptu

  1. Tresku omyjeme, osušíme, pokapeme citronovou šťávou a dochutíme kořením. Použijeme sůl, mletý pepř, kmín a tymián. Tresku necháme chvíli odležet

  2. Mezitím si horkou vodou prolijeme mražený hrášek a připravíme si ostatní ingredience

  3. Máslo rozpálíme v hluboké pánvi, vložíme rybu a osmahneme. Při míchání se nám začne rozdělovat na kousky. Přidáme hrášek, rozdrobený bujon a zalijeme vodou. Necháme asi 10 minut dusit, poté přidáme pikantní francouzskou hořčici a ještě necháme pár minut probublat. Voda by se nám měla z velké části vypařit a zbýt pouze vypečená šťáva

  4. Tresku na másle a hrášku ihned podáváme. Je dobrá s vařeným bramborem, kaší, ale i jen tak s celozrnným pečivem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!