Treska na másle a hrášku recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- sůl máslo kmín tymián citron 400 g treska 150 g mražený hrášek voda na podlití mletý barevný pepř 1/4 kostky zeleninový bujon 2 lžičky pálivá francouzská hořčice
Postup Treska na másle a hrášku
Postup přípravy receptu
-
Tresku omyjeme, osušíme, pokapeme citronovou šťávou a dochutíme kořením. Použijeme sůl, mletý pepř, kmín a tymián. Tresku necháme chvíli odležet
Mezitím si horkou vodou prolijeme mražený hrášek a připravíme si ostatní ingredience
Máslo rozpálíme v hluboké pánvi, vložíme rybu a osmahneme. Při míchání se nám začne rozdělovat na kousky. Přidáme hrášek, rozdrobený bujon a zalijeme vodou. Necháme asi 10 minut dusit, poté přidáme pikantní francouzskou hořčici a ještě necháme pár minut probublat. Voda by se nám měla z velké části vypařit a zbýt pouze vypečená šťáva
Tresku na másle a hrášku ihned podáváme. Je dobrá s vařeným bramborem, kaší, ale i jen tak s celozrnným pečivem.