Ratatouille recept

Apetit Recepty saláty

Suroviny na recept

1 lžička cukr
2 ks cibule
lístky bazalka
2 lžíce olivový olej
sůl a pepř
2 stroužky prolisovaný česnek
1 ks lilek (300g)
2 ks cuketa na kolečka
800 g nakrájená rajčata z konzervy
1 ks bouquet garni (tymián, petrželka, bazalka, bobkový list, řapíkový celer)

Postup přípravy receptu

  1. Lilek nahrubo nakrájíme, dáme do cedníku, posypeme solí a necháme 30 minut stát. Potom ho opláchneme a osušíme papírovou utěrkou

  2. V kastrolu rozehřejeme olej na středně vysokou teplotu, přidáme cibuli, zmírníme oheň a cibuli opékáme za častého míchání 10 minut

  3. Přidáme česnek a opékáme 2 minuty, dokud cibule nezměkne a nezezlátne. Přidáme lilek, cukety, rajčata i se šťávou, bouquet garni (tymián, petrželka, bobkový list, řapíkový celer), cukr a podle chuti sůl a pepř. Přivedeme k varu, zmírníme oheň na velmi slabý, kastrol přikryjeme pokličkou a zeleninu dusíme za občasného zamíchání 30 minut doměkka

  4. Hotový pokrm ochutnáme, případně přisolíme. Odstraníme z něj bouquet garni. upravíme na mísu, ozdobíme bazalkou a ihned podáváme

  5. Zdroj: Slovart.cz


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!