Ratatouille recept
Apetit Recepty salátySuroviny na recept
- 1 lžička cukr 2 ks cibule lístky bazalka 2 lžíce olivový olej sůl a pepř 2 stroužky prolisovaný česnek 1 ks lilek (300g) 2 ks cuketa na kolečka 800 g nakrájená rajčata z konzervy 1 ks bouquet garni (tymián, petrželka, bazalka, bobkový list, řapíkový celer)
Postup Ratatouille
Postup přípravy receptu
-
Lilek nahrubo nakrájíme, dáme do cedníku, posypeme solí a necháme 30 minut stát. Potom ho opláchneme a osušíme papírovou utěrkou
V kastrolu rozehřejeme olej na středně vysokou teplotu, přidáme cibuli, zmírníme oheň a cibuli opékáme za častého míchání 10 minut
Přidáme česnek a opékáme 2 minuty, dokud cibule nezměkne a nezezlátne. Přidáme lilek, cukety, rajčata i se šťávou, bouquet garni (tymián, petrželka, bobkový list, řapíkový celer), cukr a podle chuti sůl a pepř. Přivedeme k varu, zmírníme oheň na velmi slabý, kastrol přikryjeme pokličkou a zeleninu dusíme za občasného zamíchání 30 minut doměkka
Hotový pokrm ochutnáme, případně přisolíme. Odstraníme z něj bouquet garni. upravíme na mísu, ozdobíme bazalkou a ihned podáváme
Zdroj: Slovart.cz