Jehněčí na marocký způsob s ratatouille recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 1 stroužek česnek sůl 1 špetka sůl vývar 1 ks cibule kmín 1 snítka tymián 0,5 ks cuketa rozmarýn 2 plátky lilek máta 1 lžíce med bobkový list 1 kulička nové koření 1 dl bílé víno olivový olej 1 ks červená paprika 1 ks žlutá paprika mletý římský kmín mletý černý pepř 1 špetka mletý černý pepř 1 konzerva konzervovaná rajčata jehněčí hřbet
Postup Jehněčí na marocký způsob s ratatouille
Postup přípravy receptu
-
Nejdříve si připravíme marinádu: pánev rozehřejeme a necháme na ní opražit kmín, nové koření, bobkový list a celou skořici. Skořici dáme stranou a zbytek přesypeme do hmoždíře. Přidáme mletý římský kmín, rozmělníme a nakonec vmícháme lžíci medu
Maso očistíme, opepříme a osolíme. Vložíme na rozehřátý olej, nejdříve stranou, kde je více oleje. Přidáme snítku rozmarýnu. Opečeme ze všech stran a vložíme do trouby předehřáté na 160 °C. Vyndáme z trouby, potřeme marinádou a ještě na chvíli necháme dopéct
Na druhé pánvi rozehřejeme olivový olej a orestujeme nakrájenou cibuli. Pak postupně přidáme nasekaný česnek, papriky, cuketu a lilek. Osolíme, opepříme, přidáme snítku tymiánu, rajčata, zalijeme vínem a necháme chvíli restovat
Maso vyndáme z trouby, odložíme na alobal, posypeme čerstvou mátou, zabalíme a necháme odpočinout. Vypečenou šťávu zalijeme vývarem a necháme povařit
Jehněčí nakrájíme na kotlety a podáváme spolu s ratatouille a šťávou
Zdroj: iPrima.cz - Teď vaří šéf!