Jehněčí na marocký způsob s ratatouille recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

1 stroužek česnek
sůl
1 špetka sůl
vývar
1 ks cibule
kmín
1 snítka tymián
0,5 ks cuketa
rozmarýn
2 plátky lilek
máta
1 lžíce med
bobkový list
1 kulička nové koření
1 dl bílé víno
olivový olej
1 ks červená paprika
1 ks žlutá paprika
mletý římský kmín
mletý černý pepř
1 špetka mletý černý pepř
1 konzerva konzervovaná rajčata
jehněčí hřbet

Postup přípravy receptu

  1. Nejdříve si připravíme marinádu: pánev rozehřejeme a necháme na ní opražit kmín, nové koření, bobkový list a celou skořici. Skořici dáme stranou a zbytek přesypeme do hmoždíře. Přidáme mletý římský kmín, rozmělníme a nakonec vmícháme lžíci medu

  2. Maso očistíme, opepříme a osolíme. Vložíme na rozehřátý olej, nejdříve stranou, kde je více oleje. Přidáme snítku rozmarýnu. Opečeme ze všech stran a vložíme do trouby předehřáté na 160 °C. Vyndáme z trouby, potřeme marinádou a ještě na chvíli necháme dopéct

  3. Na druhé pánvi rozehřejeme olivový olej a orestujeme nakrájenou cibuli. Pak postupně přidáme nasekaný česnek, papriky, cuketu a lilek. Osolíme, opepříme, přidáme snítku tymiánu, rajčata, zalijeme vínem a necháme chvíli restovat

  4. Maso vyndáme z trouby, odložíme na alobal, posypeme čerstvou mátou, zabalíme a necháme odpočinout. Vypečenou šťávu zalijeme vývarem a necháme povařit

  5. Jehněčí nakrájíme na kotlety a podáváme spolu s ratatouille a šťávou

  6. Zdroj: iPrima.cz - Teď vaří šéf!


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!