Sváteční jehněčí s nádivkou recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

česnek
česnek
sůl
vejce
mléko
majoránka
cibule
ředkvičky
petržel
kopřivy
olivový olej
petrželová nať
uzené
mletý černý pepř
3,5 kg jehněčí maso
čerstvý rozmarýn
včerejší houska

Postup přípravy receptu

  1. Den předem si naložíme jehněčí maso (jehněčí nohu s kostí). Celou nohu prošpikujeme česnekem. Rozmarýn, petržel a 5 stroužků česneku rozmixujeme s olivovým olejem, přidáme pepř a sůl a celou nohu potřeme marinádou. Každých 6 - 8 hodin nohu obracíme a potíráme marinádou. V noci si kvůli tomu nemusíte nařizovat budík

  2. Jehněčí vytáhneme z lednice 1 hodinu před pečením a necháme ho při pokojové teplotě. Poté maso dáme do pekáče spolu se zeleninou. Pokud je to baby zelenina, necháme v celku. Pokud ne, nakrájíme na větší kusy a necháme přiklopené péct přibližně 3 - 3,5 hodiny na 160 °C. Asi 10 minut před koncem pečeme jehněčí odklopené. Před servírováním necháme maso 15 minut odpočinout

  3. Na nádivku nakrájíme včerejší housku na kostičky a namočíme v mléce. Přidáme vejce, sůl, pepř, česnek, majoránku, pokrájené kopřivy a uzené. Přidáváme všeho podle chuti a potřeby. Vše smícháme a směs dáme péct na 15 - 20 minut péct

  4. Sváteční jehněčí podáváme s upečenou nádivkou a bramborovou přílohou podle chuti.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!