Medailonky z hovězí svíčkové na italském dýňovém rizotu s restovanou panchettou a bylinkami recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- sůl 1 dl vývar 1 lžička máslo 10 g dýně pepř 5 g červená cibule čerstvé bylinky 200 g rýže arborio 200 g hovězí svíčková z mladého býčka (očištěná) 30 g uzená panchetta
Postup Medailonky z hovězí svíčkové na italském dýňovém rizotu s restovanou panchettou a bylinkami
Postup přípravy receptu
-
Nejprve si rozpůlenou dýni vydlabeme a zbavíme slupky. Dýni rozkrájíme na větší kusy cca 0,5 kg - 1 kg, vložíme na plech, zakápneme olivovým olejem, osolíme a opepříme. Dýni vložíme do mírně předehřáté trouby při teplotě 120 - 140 °C a pečeme do změknutí
Upečenou dýni vyjmeme z trouby a necháme vychladnout. Vychladlou dýni nastrouháme na hrubém struhadle a odebereme potřebné množství
Z očištěné, chlazené hovězí svíčkové si ukrojíme 2 medailonky, každý o váze 100 g. Na pánvi orestujeme rýži, až zesklovatí. Zalijeme ji trochou vody a dusíme. Za občasného podlévání dusíme doměkka
Na vysoké pánvi dozlatova orestujeme nakrájenou červenou cibuli a najemno nakrájenou panchettu. Podlijeme kuřecím vývarem a přivedeme k varu. Do vývaru přidáme nastrouhanou dýni a podušenou rýži i s tekutinou. Rizoto nám začne krémovatět v důsledku vysokého obsahu škrobu v rýži. Přidáme hrst nadrobno nasekaných čerstvých bylinek a odstavíme
Mezitím si na rozpálený gril položíme medailonky ze svíčkové, které osolíme a opepříme. Grilujeme z každé strany asi 2 minuty. Poté sejmeme maso z grilu a necháme chvíli odpočinout, aby se šťáva rozptýlila do celého masa
Do horkého odstaveného rizota, které už nevaříme, přidáme hrudku vychlazeného másla a promícháme. Tím získá ke své krémovitosti jemnou máslovou příchuť a lesk
Na talíř servírujeme dýňové rizoto, přidáme hovězí medailonky a ozdobíme čerstvými bylinkami. Medailonky z hovězí svíčkové na italském dýňovém rizotu s restovanou panchettou a bylinkami ihned podáváme.