Vepřové medailonky v těstíčku recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- olej sůl steakové koření 3 ks vaječný bílek 3 lžíce škrobová moučka 2 lžíce suché bílé víno černý mletý pepř 600 g vepřové maso (panenka)
Postup Vepřové medailonky v těstíčku
Postup přípravy receptu
-
Vepřovou panenku omyjeme a nakrájíme přes vlákno na 2 cm široké medailonky, které rozklepeme. Maso osolíme, opepříme, okořeníme podle chuti steakovým kořením, zakápneme olejem a necháme odležet
Těstíčko:
Z bílků ušleháme tuhý sníh, který spojíme se škrobovou moučkou a vínem
Rozležené maso namáčíme v těstíčku a smažíme na rozpáleném oleji dorůžova
Podáváme s hranolkami a zeleninovou oblohou.