Chřestovo vanilkový dezert s kokosovou šlehačkou recept

Apetit Recepty dezerty

Suroviny na recept

300 ml smetana
200 g chřest
1 ks limetka
cukr moučka
50 g vanilkový cukr
0,25 ks vanilkový lusk
1 ks kokosové mléko

Postup přípravy receptu

  1. Nakrájený chřest svaříme spolu s vanilkovým cukrem a vanilkovým luskem ve smetaně, dokud nebude chřest měkký. Tuto směs rozmixujeme dohladka, přidáme šťávu z limetky, podle chuti přicukrujeme a trošku vyšleháme. Dáme vychladnout do lednice

  2. Z kokosového mléka vyjmeme pouze pevnou část, kterou ušleháme v šlehačku, tu vmícháme do rovněž vyšlehané šlehačky ze smetany. Podle chuti přidáme cukr

  3. Chřestové vanilkové cappuccino zdobíme zkaramelizovanými hlavičkami chřestu a kokosovými plátky.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!