Medailonky z vepřové panenky s cibulkou a jablky recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 0,5 ks cibule 0,5 ks jablko tymián šalvěj hřebíček mletý jablečný ocet sůl, pepř 150 g vepřová panenka třtinový cukr
Postup Medailonky z vepřové panenky s cibulkou a jablky
Postup přípravy receptu
-
Vepřovou panenku naložíme na hodinu do marinády z jablečného octa, soli a pepře. Orestujeme na olivovém oleji, a pečeme cca 10 minut v troubě na střední teplotu
Mezitím na pánvi orestujeme cibulku do zlatova, zasypeme cukrem a necháme zkaramelizovat
Cibulku zastříkneme jablečným octem, přidáme jablka na plátky, máslo, šalvěj, tymián a špetku hřebíčku a podusíme
Medailonky uložíme na připravenou směs zkaramelizované cibulky a jablek a podáváme se šťouchanými brambory.