Medailonky z vepřové panenky s cibulkou a jablky recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

0,5 ks cibule
0,5 ks jablko
tymián
šalvěj
hřebíček mletý
jablečný ocet
sůl, pepř
150 g vepřová panenka
třtinový cukr

Postup přípravy receptu

  1. Vepřovou panenku naložíme na hodinu do marinády z jablečného octa, soli a pepře. Orestujeme na olivovém oleji, a pečeme cca 10 minut v troubě na střední teplotu

  2. Mezitím na pánvi orestujeme cibulku do zlatova, zasypeme cukrem a necháme zkaramelizovat

  3. Cibulku zastříkneme jablečným octem, přidáme jablka na plátky, máslo, šalvěj, tymián a špetku hřebíčku a podusíme

  4. Medailonky uložíme na připravenou směs zkaramelizované cibulky a jablek a podáváme se šťouchanými brambory.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!