Salát z červeného zelí podle tety recept

Apetit Recepty saláty

Suroviny na recept

sůl
1 ks cibule
1 lžíce voda
3 lžíce ocet 8%
0,5 hlávek červené zelí
0,5 lžiček drcený kmín
4 lžíce extra panenský olivový olej
1 lžíce umeocet
4 ks stévie

Postup přípravy receptu

  1. Z půlky červeného zelí odstraníme vrchní listy, zelí rozčtvrtíme a na větších slzičkách nastrouháme. Zelí trochu osolíme, promneme a necháme chvilku odstát

  2. Mezitím cibuli nakrájíme nadrobno a na sítku ji spaříme vroucí vodou, abychom vyplavili dráždící silice. Cibuli necháme okapat a přidáme k zelí. Vmícháme panenský olivový olej, trošku drceného kmínu, lžíci umeoctu a 3 lžíce octu 8%, 4 tablety stévie rozpuštěné v jedné lžíci převařené vody. Dobře promíchaný salát z šerveného zelí vychladíme

  3. Salát z červeného zelí podle tety je výborný jako příloha k různým pokrmům. Pokud přidáme nakrájený pórek a krabičku rybích pepřenek, získáme výbornou svačinu i večeři, ke které stačí celozrnná kaiserka.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!