Salát z červeného zelí podle tety recept
Apetit Recepty salátySuroviny na recept
- sůl 1 ks cibule 1 lžíce voda 3 lžíce ocet 8% 0,5 hlávek červené zelí 0,5 lžiček drcený kmín 4 lžíce extra panenský olivový olej 1 lžíce umeocet 4 ks stévie
Postup Salát z červeného zelí podle tety
Postup přípravy receptu
-
Z půlky červeného zelí odstraníme vrchní listy, zelí rozčtvrtíme a na větších slzičkách nastrouháme. Zelí trochu osolíme, promneme a necháme chvilku odstát
Mezitím cibuli nakrájíme nadrobno a na sítku ji spaříme vroucí vodou, abychom vyplavili dráždící silice. Cibuli necháme okapat a přidáme k zelí. Vmícháme panenský olivový olej, trošku drceného kmínu, lžíci umeoctu a 3 lžíce octu 8%, 4 tablety stévie rozpuštěné v jedné lžíci převařené vody. Dobře promíchaný salát z šerveného zelí vychladíme
Salát z červeného zelí podle tety je výborný jako příloha k různým pokrmům. Pokud přidáme nakrájený pórek a krabičku rybích pepřenek, získáme výbornou svačinu i večeři, ke které stačí celozrnná kaiserka.