Hruškové řezy recept
Apetit Recepty moučníkySuroviny na recept
- vejce 1 l mléko 1 hrst rozinky 4 lžíce mletá skořice 1 balíček listové těsto 1 balíček vanilkový cukr 1/2 - 1 balíčku dětské piškoty 2 balíčky vanilkový pudinkový prášek 1 sklenice hruškový kompot
Postup Hruškové řezy
Postup přípravy receptu
-
Listové těsto necháme chvíli rozmrazit a pak je rozdělíme na dvě části
Z jedné části vyválíme slabý plát a vložíme jej na vymazaný plech nebo vyložený pečicím papírem. Okraje zvedneme podle stěn plechu
Na těsto poklademe vrstvu dětských piškotů, na které dáme nakrájené kompotované hrušky (lze i čerstvé strouhané). Na ovoce nasypeme rozinky, trochu skořice a vanilkový cukr
Uvaříme si pudink a horký jej nalijeme na ovoce. Pak ho necháme chvíli vychladnout
Zatím si vyválíme z druhé části těsta plát a položíme ho na pudinkovou vrstvu
Rozšlehaným vajíčkem vrchní část potřeme, posypeme skořicí, propícháme trochu vidličkou a dáme péct
Pečeme v horkovzdušné troubě asi 40 minut při 150 °C
Podáváme studené řezy zdobené šlehačkou, ale hruškové řezy chutnají také teplé.