Játra na hruškovém loži recept

Apetit Recepty předkrmy

Suroviny na recept

2 lžíce cukr
olej
10 ks rozinky
600 ml voda
10 ks hřebíček
koňak
3 špetky mletý bílý pepř
drcený kardamon
3 dl portské víno
1/2 lžičky mletý zázvor
400 g vepřová játra
1 ks kompotovaná broskev
2 ks tvrdší hruška

Postup přípravy receptu

  1. Nejdříve si připravíme marinádu. Rozinky nakrájíme najemno. Portské víno ochutíme zázvorem, kardamonem, pepřem a promícháme s nakrájenými rozinkami. Játra očistíme od blan, omyjeme a nakrájíme na malé kousky. Potom je promícháme s marinádou a necháme alespoň 24 hodin odležet

  2. Hrušky omyjeme, oloupeme, rozkrojíme na půlky, zbavíme jádřince a lehce vydlabeme. Z vody, cukru a hřebíčku připravíme nálev, který vaříme asi 10 minut. Potom přidáme hrušky, které uvaříme do poloměkka

  3. Marinovaná játra osušíme a prudce na oleji orestujeme. Podle chuti osolíme a opepříme

  4. Půlky hrušek servírujeme na malých talířcích, plníme orestovanými játry a zdobíme malými kousky kompotované broskve. Při podávání přelijeme lžící koňaku a flambujeme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!