Játra na hruškovém loži recept
Apetit Recepty předkrmySuroviny na recept
- 2 lžíce cukr olej 10 ks rozinky 600 ml voda 10 ks hřebíček koňak 3 špetky mletý bílý pepř drcený kardamon 3 dl portské víno 1/2 lžičky mletý zázvor 400 g vepřová játra 1 ks kompotovaná broskev 2 ks tvrdší hruška
Postup Játra na hruškovém loži
Postup přípravy receptu
-
Nejdříve si připravíme marinádu. Rozinky nakrájíme najemno. Portské víno ochutíme zázvorem, kardamonem, pepřem a promícháme s nakrájenými rozinkami. Játra očistíme od blan, omyjeme a nakrájíme na malé kousky. Potom je promícháme s marinádou a necháme alespoň 24 hodin odležet
Hrušky omyjeme, oloupeme, rozkrojíme na půlky, zbavíme jádřince a lehce vydlabeme. Z vody, cukru a hřebíčku připravíme nálev, který vaříme asi 10 minut. Potom přidáme hrušky, které uvaříme do poloměkka
Marinovaná játra osušíme a prudce na oleji orestujeme. Podle chuti osolíme a opepříme
Půlky hrušek servírujeme na malých talířcích, plníme orestovanými játry a zdobíme malými kousky kompotované broskve. Při podávání přelijeme lžící koňaku a flambujeme.