Vepřová játra s pikantním přelivem recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 4 stroužky česnek sůl 3 lžíce olivový olej 250 ml bílý jogurt olej na smažení 800 g vepřová játra mletý černý pepř 2 ks červená chilli paprička 100 g černé olivy bez pecek 1 hrst čerstvá pažitka 4 ks sušená rajčata v oleji
Postup Vepřová játra s pikantním přelivem
Postup přípravy receptu
-
Vepřová játra zbavíme blanek, omyjeme, osušíme, nakrájíme na silnější plátky a zlehka naklepeme. Jogurt ochutíme solí, pepřem a 4 stroužky prolisovaného česneku. Do jogurtové směsi naložíme játra a necháme je asi 3 hodiny odležet
Okapané olivy a rajčata usekáme nahrubo a očištěné chilli papričky nakrájíme na drobné kousíčky. Omytou pažitku jemně usekáme a pak všechny suroviny promícháme s olivovým olejem. Směs ochutíme solí, pepřem a necháme rozležet
Játra osušíme od jogurtu, opepříme a opečeme na oleji z každé strany po 3 - 5 minutách. Pak játra osolíme, přendáme do pekáčku a v předehřáté troubě na 100 °C necháme zakryté asi 5 - 10 minut "dojít". Na výpeku prohřejeme pikantní směs rajčat s olivami a papričkami
Upečená játra rozdělíme na porce, přelijeme teplou ostrou směsí a podáváme s opečeným bramborem a čerstvou zeleninou.