Vepřová játra s pikantním přelivem recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

4 stroužky česnek
sůl
3 lžíce olivový olej
250 ml bílý jogurt
olej na smažení
800 g vepřová játra
mletý černý pepř
2 ks červená chilli paprička
100 g černé olivy bez pecek
1 hrst čerstvá pažitka
4 ks sušená rajčata v oleji

Postup přípravy receptu

  1. Vepřová játra zbavíme blanek, omyjeme, osušíme, nakrájíme na silnější plátky a zlehka naklepeme. Jogurt ochutíme solí, pepřem a 4 stroužky prolisovaného česneku. Do jogurtové směsi naložíme játra a necháme je asi 3 hodiny odležet

  2. Okapané olivy a rajčata usekáme nahrubo a očištěné chilli papričky nakrájíme na drobné kousíčky. Omytou pažitku jemně usekáme a pak všechny suroviny promícháme s olivovým olejem. Směs ochutíme solí, pepřem a necháme rozležet

  3. Játra osušíme od jogurtu, opepříme a opečeme na oleji z každé strany po 3 - 5 minutách. Pak játra osolíme, přendáme do pekáčku a v předehřáté troubě na 100 °C necháme zakryté asi 5 - 10 minut "dojít". Na výpeku prohřejeme pikantní směs rajčat s olivami a papričkami

  4. Upečená játra rozdělíme na porce, přelijeme teplou ostrou směsí a podáváme s opečeným bramborem a čerstvou zeleninou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!