Hruškové řezy s polevou recept
Apetit Recepty moučníkySuroviny na recept
- 1/2 hrnku olej 1 ks vejce 40 g máslo 1 lžíce kakao 1 balíček prášek do pečiva 3 lžíce med 1/2 hrnku cukr moučka 4 ks hruška 1 balíček vanilkový cukr 1 hrnek hladká mouka 1 kelímek zakysaná smetana 1 hrnek polohrubá mouka 1 balíček čokoláda s kousky ořechů
Postup Hruškové řezy s polevou
Postup přípravy receptu
-
Vejce rozmícháme s vanilkovým cukrem, cukrem moučka a medem. Přilijeme smetanu, 1/2 hrnku oleje, 3 rozmixované hrušky (zbylou jednu hrušku pokrájíme na kousky), hrnek polohrubé a hrnek hladké mouky a prášek do pečiva
3/4 těsta vylijeme na papírem vyložený plech nebo pekáč. Do zbylého těsta přimícháme kakao, zamícháme a pocákáme jím světlé těsto
Buchtu poklademe na kousky nakrájenou hruškou a dáme péct do vyhřáté trouby na 180 °C, asi 30 minut
Po vychladnutí polijeme hruškové řezy polevou připravenou z rozehřáté oříškové čokolády s máslem.