Zmrzlina s banánem a šlehačkou recept
Apetit Recepty dezertySuroviny na recept
- 30 ml mléko 4 ks banán 4 snítky meduňka 1 balíček vanilkový cukr 2 lžíce citronová šťáva 1 kelímek smetana ke šlehání 1 hrst lískové oříšky 1 balíček mléčná čokoláda 8 kopečků zmrzlina 1 ks višňová poleva
Postup Zmrzlina s banánem a šlehačkou
Postup přípravy receptu
-
Banány oloupeme, rozpůlíme a zakápneme citronovou šťávou. Smetanu vyšleháme s vanilkovým cukrem dotuha
Na dezertní talířky nebo do podlouhlých skleněných misek položíme vždy dvě půlky banánů a mezi ně dáme dva kopečky zmrzliny (karamelová, banánová, vanilková). Šlehačkou naplníme cukrářský sáček a dezerty ozdobíme
Poté šlehačku ozdobně zastříkneme polevou (višňovou, karamelovou). Lískové oříšky nebo pistácie nasekáme nahrubo a dezert posypeme. Zmrzlinu s banánem a šlehačkou ozdobíme lístky meduňky a podáváme
Pokud máme rádi domácí čokoládovou polevu, rozpustíme čokoládu ve vodní lázni a přimícháme mléko nebo smetanu. Teplou polevu nalijeme na dezert a ihned podáváme.