Perníkový dort recept

Apetit Recepty moučníky

Suroviny na recept

100 ml olej
2 ks vejce
2 lžíce kakao
200 ml mléko
170 g cukr krupice
1 lžíce cukr moučka
1 balíček vanilkový cukr
150 g hladká mouka
150 g polohrubá mouka
tuk na vymazání formy
1/2 balíčku kypřící prášek do pečiva
3 lžíce vaječný koňak
cukrářské zdobení
1 balíček kypřící prášek do perníku
1/2 balíčku hořká čokoládová poleva
4 lžíce nutella
1 balíček krémová náplň

Postup přípravy receptu

  1. Připravíme si korpus. Prosejeme mouky a smícháme je s cukrem, kakaem, vanilkovým cukrem a kypřícím práškem. Přidáme olej, mléko a vejce. Vypracujeme těsto (vláčné) a nalijeme ho do vymazané a vysypané dortové formy. Formu vložíme do předem vyhřáté trouby na 180 °C a pečeme asi 35 minut. Upečený korpus necháme vychladnout. Pak jej vyndáme z formy a podélně rozkrojíme na dvě poloviny. Část spodní poloviny trochu vydlabeme a drobečky si dáme stranou

  2. Připravíme si náplň. Rozmícháme nutellu s vaječným koňakem. Takto vzniklým krémem naplníme spodní (vydlabanou) část korpusu. Pak si připravíme krémovou náplň podle návodu na obalu, ale přidáme pouze 1 lžíci cukru. Krémem natřeme druhou část korpusu (trochu náplně si necháme na boky) a přiklopte ji na spodní část náplněmi k sobě

  3. Nakonec perníkový dort dokončíme. Bok dortu natřeme krémem a ozdobíme vydlabanými drobečky. Polevu připravíme podle návodu a potřeme jí povrch dortu. Necháme ji trochu ztuhnout a pak ji posypeme zdobením. Perníkový dort necháme alespoň 2 hodiny v chladu tuhnout

  4. Ztuhlý perníkový dort nakrájíme a můžeme podávat.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!