Perníkový dort recept
Apetit Recepty moučníkySuroviny na recept
- 100 ml olej 2 ks vejce 2 lžíce kakao 200 ml mléko 170 g cukr krupice 1 lžíce cukr moučka 1 balíček vanilkový cukr 150 g hladká mouka 150 g polohrubá mouka tuk na vymazání formy 1/2 balíčku kypřící prášek do pečiva 3 lžíce vaječný koňak cukrářské zdobení 1 balíček kypřící prášek do perníku 1/2 balíčku hořká čokoládová poleva 4 lžíce nutella 1 balíček krémová náplň
Postup Perníkový dort
Postup přípravy receptu
-
Připravíme si korpus. Prosejeme mouky a smícháme je s cukrem, kakaem, vanilkovým cukrem a kypřícím práškem. Přidáme olej, mléko a vejce. Vypracujeme těsto (vláčné) a nalijeme ho do vymazané a vysypané dortové formy. Formu vložíme do předem vyhřáté trouby na 180 °C a pečeme asi 35 minut. Upečený korpus necháme vychladnout. Pak jej vyndáme z formy a podélně rozkrojíme na dvě poloviny. Část spodní poloviny trochu vydlabeme a drobečky si dáme stranou
Připravíme si náplň. Rozmícháme nutellu s vaječným koňakem. Takto vzniklým krémem naplníme spodní (vydlabanou) část korpusu. Pak si připravíme krémovou náplň podle návodu na obalu, ale přidáme pouze 1 lžíci cukru. Krémem natřeme druhou část korpusu (trochu náplně si necháme na boky) a přiklopte ji na spodní část náplněmi k sobě
Nakonec perníkový dort dokončíme. Bok dortu natřeme krémem a ozdobíme vydlabanými drobečky. Polevu připravíme podle návodu a potřeme jí povrch dortu. Necháme ji trochu ztuhnout a pak ji posypeme zdobením. Perníkový dort necháme alespoň 2 hodiny v chladu tuhnout
Ztuhlý perníkový dort nakrájíme a můžeme podávat.