Třešňový perníkový koláč recept
Apetit Recepty moučníkySuroviny na recept
- 4 ks vejce 200 g máslo 2 ks žloutek mléko 200 g cukr krupice třešně 350 g polohrubá mouka tuk na vymazání hrubá mouka na vysypání 1 balíček kypřící prášek do perníku
Postup Třešňový perníkový koláč
Postup přípravy receptu
-
Plech vymažeme tukem na pečení a vysypeme hrubou moukou. Vejce rozklepneme, přidáme další dva žloutky a vyšleháme s cukrem. Postupně zašleháváme rozpuštěné máslo a mouku s kypřícím práškem do perníku. Zamícháme a přidáme mléko do konzistence jako na bábovku, aby těsto bylo lehce tekuté
Hladké těsto vlijeme na plech, ozdobíme třešněmi, já používám čerstvé nebo i zmrzlé. Koláč pečeme asi 20 - 30 minut na 175 °C. Třešňový kolář kontrolujeme špejlí, těsto se nesmí lepit
Třešňový perníkový koláč podáváme jako vynikající moučník k různým příležitostem.