Zmrzlina s ovesnými vločkami recept
Apetit Recepty dezertySuroviny na recept
-
3 lžíce med
1 lžíce med
250 g zakysaná smetana
250 g měkký tvaroh
2 lžíce řepkový olej
150 g ovesné vločky
1 hrnek lesní ovoce
Postup Zmrzlina s ovesnými vločkami
Postup přípravy receptu
-
Nejprve si připravíme pražené ovesné vločky. Lžíci medu s olejem za stálého míchání pomalu zahříváme na pánvi, až směs začne pěnit, vonět a lehce zlátnout, pak přisypeme ovesné vločky
Na mírném ohni pražíme vločky za stálého obracení a promíchávání, nejlépe dřevěnou špachtlí, dozlatova. Pro vylepšení chuti můžeme při pražení přidat sezamová semínka, nahrubo nasekané ořechy, či případně mandle
Tvaroh rozmixujeme s kysanou smetanou a dochutíme medem. Tvořítka na zmrzlinu plníme směsí tvarohu a smetany, na tenké plátky nakrájeným ovocem a praženými vločkami. V mrazáku necháme mrazit nejlépe přes noc
Zmrzlinu s ovesnými vločkami podáváme jako dezert k různým příležitostem podle chuti.